Marion Rosen

MARION ROSEN

 

Kroppen är spegeln som visar hur du mår

" väcka liv i kroppens frusna känslor"

M. Rosen

Rosenmetoden har utvecklats från Marion Rosens arbete som sjukgymnast under 50 år i USA. Marion var verksam som rosenterapeut och delaktig i utbildningen av Rosenterapeuter runt om i världen och hon såg sig själv också som en elev där hon fortfarande studerade sambandet mellan kropp och själ.

 

"Spänningen i kroppen är den historia du inte kunde berätta"

M. Rosen

Marion Rosen föddes i Nürnberg Tyskland 1914. Där började hon utbilda sig till sjukgymnast.

Marion studerade andning och avslappning för Lucy Heyer i München.

 

Lucy och Gustav Heyer arbetade tillsammans med en grupp människor där arbetet med massage, andning och avslappning vid sidan av psykoanalysen enligt Carl-Gustav Jung var ledande. Gruppen utförde sitt arbete i Elsa Gindlers anda som var dåtidens tongivande forskare av integrering av fysisk och personlig utveckling.

 

Det politiska klimatet i Tyskland hårdnade betydligt och Marion blev tvungen att lämna landet. Marion åkte till Sverige för att därifrån få visum till USA. Under sin tid i Sverige utbildade sig Marion till sjukgymnast. Marion bosatte sig i Berkley Kalifornien.

 

Under sitt arbete som sjukgymnast upptäckte Marion att det fanns så mycket mer bakom människors spända muskler.

 

Hon såg att när medvetenheten kom upp till ytan, så kunde personen återhämta sig betydligt snabbare.

 

Hennes upptäckt och hennes tidigare kunskaper om människokroppen utvecklades Rosenmetoden. Sara Webb som såg vilka goda resultat Marion fick med sina klienter, bad henne att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter, så vid 55 års ålder började Marion ge kurser i Rosenmetoden.

 

Copyright @ All Rights Reserved